Αναζητηση
Τα Κουκούλια
Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκουλίων, υπηρετώντας τον πολιτισμό και τον τόπο μας. "Η Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας λειτουργεί από το 1999"
 • «1999-2021» 22 χρόνια λειτουργίας ιστοσελίδας του συλλόγου μας – 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο διαδίκτυο
 • Πεζοπορίες

  Κουκούλια-Γουριανά (Ι.Μ. Χρυσοσπηλιώτισας) (1 χιλ.)10_9
  Κουκούλια-Μεγαμπέλι (πεζοπορία ή με 4Χ4). (2 χιλ.)
  maga ag.paras.Το Μεγαμπέλι είναι παλαιός συνοικισμός των Κουκκουλίων και σήμερα είναι ακατοίκητος. Βρίσκεται στους πρόποδες του χωριού μεταξύ αυτού και του ποταμού Αράχθου.Το Μεγαμπέλι είναι παλαιός συνοικισμός των Κουκκουλίων και σήμερα είναι ακατοίκητος. Βρίσκεται στους πρόποδες του χωριού μεταξύ αυτού και του ποταμού Αράχθου.Το Μεγαμπέλι είναι παλαιός συνοικισμός των Κουκκουλίων και σήμερα είναι ακατοίκητος. Βρίσκεται στους πρόποδες του χωριού μεταξύ αυτού και του ποταμού Αράχθου.
  Κουκκούλια-οροπέδιο Τζούμας (Αγ. Χριστόφορος)
  Ag.xristoforosΗ θέα από εδώ είναι εκπληκτική, τα μάτια σου χάνονται στον ορίζοντα. Ανατολικά τα όρη Τζουμέρκα, Δυτικά το όρος Ξεροβούνι και Νότια ο Αμβρακικός κόλπος.Τα καταπράσινα χωραφάκια του προσφέρονται για πικ-νικ και παιχνίδι.Το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστόφορου μας περιμένει να προσευχηθούμε και να μας φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του. Αξίζει να παρευρεθούμε στο ημερήσιο πανηγύρι που γίνεται προς τιμή του, κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, στον υπαίθριο χώρο του Ναού. Επίσης αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε και το αυτοφυές φυτό «Βάρβαρο», ένα φυτό με υπέροχο άρωμα. Φυτρώνει στην περιοχή του οροπεδίου αλλά και σε άλλα μέρη του χωριού μας. Το συναντάμε το μήνα Μάιο. Τα φύλα του μοιάζουν με φύλλα κισσού (διαστάσεων 3Χ5,5 cm περίπου) και το ύψος του φτάνει περίπου τα 20-30 cm
  Κουκούλια Ανατολή ή Νιζερός. (2,5 χιλ.)
  AnatoliΠαλαιός συνοικισμός των Κουκκουλίων. Σήμερα είναι ακατοίκητος.

   

  line2

  error

  Σας άρεσε η σελίδα μας? Ακολουθήστε μας και εδώ !😀