Αναζητηση
Τα Κουκούλια
Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκουλίων, υπηρετώντας τον πολιτισμό και τον τόπο μας. "Η Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας λειτουργεί από το 1999"
 • «1999-2021» 22 χρόνια λειτουργίας ιστοσελίδας του συλλόγου μας – 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο διαδίκτυο
 • Πλατείες

   

   

   

  Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ:                                                           

  17_45Εδώ βρίσκεται ο Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος χτίσθηκε το έτος (1899). Στην άκρη της πλατείας στέκει το παλαιό πετρόχτιστο καμπαναριό το οποίο χρονολογείται σήμερα πλέον των (200) ετών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την χρονολογία  που χτίστηκε.

  Έχει υπέροχη θέα, μπορείς να δεις σχεδόν όλο το χωριό, το Ξεροβούνι (1.614 μ.), τα χωριά που είναι χτισμένα στις πλαγιές του, και στο βάθος δαντελωτό τον ποταμό Άραχθο.

  Το Καφενείο της εκκλησίας που υπάρχει στην άκρη της πλατείας, είναι σε διαδικασία ένταξής του σε πρόγραμμα ανακαίνισης «παραδοσιακών καφενείων».  

  Το ΚΟΥΤΣΕΚΙ:                                                                         

  17_27με τον γέρικο πλάτανο που αγκαλιάζει όλη την πλατεία. Υπάρχει παιδική χαρά, παγκάκια, τραπεζάκια, βρύση με τρεχούμενο δροσερό νερό και υπέροχη θέα. Πλησίον της πλατείας και σε απόσταση (60) μέτρων περίπου υπάρχουν οι «παλαιές βρύσες του χωριού», χτισμένες με πέτρα από τους προγόνους μας με την ξεχωριστή μαστορική τέχνη που τους διέκρινε, το πλυσταριό και μία μεγάλη δεξαμενή, συγκέντρωσης νερού, για το πότισμα των κτημάτων.

  Το ΜΝΗΜΕΙΟ:                                                                         

  17_1Έχει μοναδική θέα και το βλέμμα σου φτάνει  μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο. Απέναντι στέκι το Ξεροβούνι με τα σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του χωριουδάκια, δεξιά τα Τζουμέρκα, αριστερά το χωριό μας, στο βάθος ο ποταμός Άραχθος, το Μεγαμπέλι και δεξιότερα η Πλάκα και το ιστορικό Γεφύρι.

  Η Πλατεία του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (στο Παρασπόρι):    

  Πολ. Εκδηλέωσεις 1986προσφέρεται κυρίως για εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές. Υπάρχει παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Στην αίθουσα δε του Πολιτιστικού Κέντρου θα βρεις πινγκ-πονγκ, Η/Υ, τάβλι και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια.

   

  line2

  error

  Σας άρεσε η σελίδα μας? Ακολουθήστε μας και εδώ !😀